2010. június 9., szerda

Le kell menni kutyába…

…légy a kutyák királya.
Folytatódik a dalszöveg a Hobo Blues-band dalában. A magyar filmek közül igencsak kevés van amit el tudok viselni, és még kevesebb amiről elmondhatom, hogy szeretem is. Ez a film már csak a zenéje miatt is érdemes megnézni. Ki ne sajnálná szegény Bill kapitányt, mert elhagyta a hosszúlábú asszony, vagy ki ne ismerné, a tetovál lány balladáját?




A film egy kezdő rock csapatról szól, akik a senkiként kezdi a pályafutását, majd meg sem állnak a hatalmas színpadok és a rivaldafény világáig. Kezdetben a nagyi udvarán zenélnek, és kis vidéki kultúrházakban zenélnek néha, majd a menedzserük Suszter Lóránt segítségével elkezd felfelé ívelni a pályájuk. A zene ütős, már csak egy hang kell a blueshoz. És ki lehetne érdemesebb a blues éneklésére, mint egy féllábú srác kőbányáról. Így lép be a képbe Bill kapitány.

A filmnek még a pozitívumának kell tekinteni, hogy néha megjelenneka képernyőnkülönböző idézetek olyan nebektől, mint Jim Morrison , vagy Captain Beefheart, esetleg Bob Dylan.
Ezek eredeti angol, természetesen magyar és ami tetszett, hogy oroszul is ottvannak a tévé képernyőn.


A DVD-t egy Tesco-s vagy Match-os mozi előtti bevásárláskor találtam az ezer forintosak között. Nem volt kérdés, hogy megveszem-e. Olyan dalamok szólalnak fel Hobóék feldolgozásában, mint a Tabaco road, Bye bye Johnny, de felcsendülmég az Omega örökzöldje a Gyöngyhajú lány, és a P Mobil utolsó cigarettája is.
Extrákban igencsak szegény a DVD sajnos, hisz mindössze egy siketeknek odatett magyar felirat található rajta és egy Film múzeumos dokumentumfilm a Hobo Blues Bandről. Elfért volna még mellé egy angol és orosz felirat szerintem, ha már a filmben feltűnő idézetek is ezeken íródtak. Vagy egy zenei hangsáv, esetleg egy rendezői kommentár. Sajnos a hazi DVD kiadásokra jellemző módon elhamarkodva adtak ki egy remekművet, mintegy megfosztva a gyémántot a ragyogástól. Szerencsére legalább a borítóról elmondható, hogy jó munka a maga egyszerűségében.
Kötelező mindenkinek, mint a Rab ember fiai. Csak ezen nem alszol el…
Minden otthonra kell egy példány a polcra.

4 megjegyzés:

  1. Emléxel amikor berekfürdőn találtuk a bakelit lejátszót és a hobo cd-ket? Kár, hogy nem funkcionált a gép.
    Téll megint megyünk szombaton berekfürdőre :)

    VálaszTörlés
  2. Hát ha CD-t teszel a bakelitlejátszóra akkor megvan a hiba... :D
    Amúgy emlékszem, működött csak lassan forgott a motor és igy elég szar volt.

    VálaszTörlés
  3. meg kellene néznem majd egyszer ezt a filmet

    VálaszTörlés
  4. Majd odaadom, ha összefutunk.

    VálaszTörlés